ÇANKAYA'NIN TAŞLARI KALDIRIMLARI SÜSLÜYOR

Çankaya Belediyesi bölgesinde bulunan kaldırımları Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Sanatlar Bölümü Beton Elemanları Üretim Tesisleri'nde örnek bir uygulamaya imza atarak taşları kendi tesisinde üretiyor.

Belediye Haberleri 5.07.2013 18:08:27 0
ÇANKAYA

Ankara- Çankaya Belediyesi bölgesinde bulunan kaldırımları Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yapı Sanatlar Bölümü Beton Elemanları Üretim Tesisleri’nde örnek bir uygulamaya imza atarak taşları kendi tesisinde üretiyor.

Belediyenin Natoyolu bölgesinde 40 dönümlük arazi üzerinde yer alan tesiste kaldırımdan düz ayak sokaklara engelli takip yolundan yaya öncelikli yolların taşlarını üreten ekipler, Çankaya bölgesinde bulunan 116 mahalle ve 4 bine yakın sokakta çalışmalarını sürdürüyor.

Beton Santralı ve Üretim Tesisleri olmak üzere iki bölümden oluşan Beton Elemanları Üretim Tesisinde Çankayalıların rahat ve güvenli yollarda yürüyebilmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler; bordür taşı, oluktaş, engelli takip taşı, engelli uyarı taşı, plaktaş, kilitli taş, parke taşı, kırma taşı olmak üzere birçok taş çeşidi üretimi yapıyor.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-ÇANKAYA

Yaz kış demeden Çankaya’nın sokakları ve kamu kurumlarının ihtiyacı olan taşların üretimi yapılan Beton Elemanları Üretim Tesisinde saatte 1750 adet kilittaş, 350 adet plaktaş ve 92 adet standart bordür taşı üretimi yapılıyor.

7 BÖLGEDE 100’Ü AŞKIN SOKAKTA KALDIRIM ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sezona hızlı başlayarak çok sayıda sokakta kaldırım çalışması gerçekleştirdiler.

Seyran ve Emek mahallelerindeki bir çok sokaktaki çalışmalar bitirildikten sonra Mürsel Uluç, Osman Temiz, Yıldızevler, Maltepe, Mutlukent ve Öveçler bölgelerinde kampanya şeklinde sürdürülen çalışmayla tüm sokaklarda kaldırımlar yenileniyor. Yılın ilk 6 aylık bölümünde 60.000 m2 kaldırım yapımı gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, nitelikli üretimi ve engelli dostu uygulamaları ile halkın da beğenisini kazanıyor.

Yaptıkları yatırımlarla üretim olanaklarının genişletilmesi ve çalışanların özverisinin birleşmesiyle sezona hızlı girdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaptığı açıklamada ilçede sorunlu bir tek sokağın kalmamasını hedeflediklerini belirtti.


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00